13 χρόνια μετά την είσοδο της χώρας μας στα μνημόνια έχουμε ένα ακόμα success story: το δημόσιο χρέος ξεπέρασε τα 400 δις!

mera25

Το 2009 το δημόσιο χρέος της χώρας ήταν 298 δις και το ΑΕΠ ανερχόταν στα 220. Σήμερα, 13 χρόνια και 4 μνημόνια μετά -μετά δηλαδή το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στην ολιγαρχία, την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, του ασφαλιστικού και της κοινωνικής πολιτικής, την θεσμοθέτηση των καρτέλ, όπως αυτό της Ενέργειας και ψευτοαγορών, όπως ο «ΗΡΑΚΛΗΣ», όπου τα funds βυσσοδομούν πάνω στους δανειολήπτες, βγάζοντας τα σπίτια τους στο σφυρί- το ΑΕΠ βρίσκεται στα 190 δις και το δημόσιο χρέος ξεπέρασε τα 400 δις!

Το δε δημόσιο χρέος που εκδόθηκε μόνο μέσα στο 2022, ανέρχεται σε 8,2 δις και κατευθύνθηκε εξ ολοκλήρου στους ολιγάρχες της ενέργειας, ελέω του καρτέλ που ονομάζεται «Χρηματιστήριο Ενέργειας».

Διότι οι «επιδοτήσεις» που βλέπουμε στους λογαριασμούς του ρεύματος είναι επί της ουσίας φέσια που θα κληθούμε να πληρώσουμε με περαιτέρω περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, περαιτέρω φορολόγηση και ξεπούλημα. Αποκλειστικά λόγω αυτού του καρτέλ, οι γνωστοί ολιγάρχες πουλάνε το ρεύμα 15 και 20 φορές πάνω του κόστους, με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να μη λένε κουβέντα για το Χρηματιστήριο Ενέργειας (πώς θα μπορούσαν άλλωστε, από κοινού το θεσμοθέτησαν).

Για πόσο ακόμα όμως, θα το επιτρέπουμε αυτό;

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *