Καθώς η Μητσοτάκης ΑΕ ετοιμάζεται να δώσει κομμάτια από τον λιγοστό εναπομείναντα δημόσιο χώρο στους ολιγάρχες σε ένα νέο κύμα αντιπαροχής για τη δήθεν αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος, της απαντάμε πως μόνη πραγματική λύση είναι η επανασύσταση του Οργανισμού Κοινωνικής Κατοικίας και ένα νέο ευρύ Πρόγραμμα Κοινωνικής Στέγης για αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Διαβάστε περισσότερα

👇

____________________________________

Η αντιπαροχή γνώρισε μεγάλες δόξες στην μετεμφυλιακή Ελλάδα: η μεν λευκή τρομοκρατία της δεξιάς γέμισε τις πόλεις με απελπισμένους ανθρώπους (ταμάμ προς εκμετάλλευση εργατικό δυναμικό), ο δε πλούτος των γερολαδάδων-δοσιλόγων συνεργατών των Ναζί επί κατοχής και των Αμερικανών κατόπιν, βρήκε κερδοφόρα διέξοδο στην οικοδομή. Έτσι γεννήθηκε το μεταπολεμικό μικροαστικό όνειρο του ραντιέρη, έτσι καταστράφηκαν τα αστικά τοπία των ελληνικών πόλεων, έτσι δημιουργήθηκαν τα διάφορα τζάκια, οι απόγονοι των οποίων αποτελούν την σημερινή Ολιγαρχία που νέμεται τη χώρα.

Προς τι αυτή η αναδρομή; Επειδή η αντιπαροχή ξανάρχεται δυναμικά στο προσκήνιο! Είναι γνωστό πως η κρίση γεννά ευκαιρίες – το λένε από το 2010 όλα τα μνημονιακά παπαγαλάκια.

Έτσι λοιπόν, η στεγαστική κρίση που συνυπάρχει με τις υπόλοιπες, δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Σκέφτηκαν εκεί στο Μαξίμου: «πώς θα χαρίσουμε δημόσια γη στους ολιγάρχες, χωρίς να μας πάρουν με τις πέτρες;». Και βρήκαν τη λύση: Αντιπαροχή, αλλά Κοινωνική! Το Δημόσιο (η Κοινωνία δηλαδή εξ ου και Κοινωνική η αντιπαροχή), θα δώσει δημόσια γη, από τον λιγοστό δημόσιο χώρο, στους Ολιγάρχες, αυτοί θα την χτίσουν, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να εκμισθώνουν με χαμηλό ενοίκιο – ό,τι μπορεί να σημαίνει κάτι τόσο αόριστο – τα μισά ακίνητα, ενώ τα υπόλοιπα θα τα εκμεταλλεύονται οι ίδιοι κατά το δοκούν!

«Και πώς το ξέρετε ότι θα τα πάρουν οι Ολιγάρχες;» θα μπορούσε να μας ρωτήσει κάποια. Μα δεν το κρύβουν… Αρκεί να ρίξει κάποιος μια ματιά στους προεπιλεγέντες για άλλα στεγαστικά έργα ΣΔΙΤ – του ίδιου πακέτου των €1,8δισ – όπως αυτά των φοιτητικών εστιών! Σύμφωνα λοιπόν με το capital.gr (12/9/2022): «…σε εξέλιξη βρίσκεται και το έργο “Υλοποίηση έργου φοιτητικών εστιών, εκπαιδευτικών, ερευνητικών, και λοιπών υποδομών του Δ.Π.Θ. με ΣΔΙΤ”, ενός διαγωνισμού ύψους άνω των 130 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ). Ήδη εγκρίθηκε η προεπιλογή των πέντε υποψήφιων “μνηστήρων”, ήτοι των ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.-Α.Τ.Ε.Σ.Ε., ΑΒΑΞ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και INTRAKAT». Σημειώνουμε πως το συνολικό κονδύλιγια τις φοιτητικές εστίες ανέρχεται στα €500εκ.

Οι ίδιοι αδηφάγοι «μνηστήρες», οι ίδιοι ολιγαρχικοί όμιλοι παντού: στην ενέργεια, στα δημόσια έργα, στις κατασκευές! Μπροστά στη κλεπτοκρατική, αρπαχτική χυδαιότητα της Μητσοτάκης Α.Ε. και της Ολιγαρχίας, το ΜέΡΑ25 είναι ξεκάθαρο: άμεση επανασύσταση του Οργανισμού Κοινωνικής Κατοικίας που θα υλοποιήσει ένα ευρύ Πρόγραμμα Κοινωνικής Στέγης, με παροχή στέγης σε όσους το έχουν ανάγκη. Η στέγαση αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, όχι χρηματοοικονομικό παράγωγο προς κερδοσκοπία!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *