Το ΜέΡΑ25 καταθέτει 3 τροπολογίες για την αντιμετώπιση της Νέας Λιτότητας που φέρνει η ακρίβεια

To MέΡΑ25, εν μέσω της Νέας Λιτότητας που φέρνει η λαίλαπα ακρίβειας, καταθέτει τροπολογίες για την προστασία της στέγης από τα κοράκια, για φορολόγηση των υπερβαλλόντων κερδών των τραπεζών, και για Αναδρομική Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή Κατώτατων Μισθών, Συντάξεων και Κοινωνικών Επιδομάτων.

1.Ενσωμάτωση της πρόσφατης Απόφασης του Αρείου Πάγου που απαιτεί τέλος πλειστηριασμών από κοράκια. Αυτό σημαίνει, ουσιαστικά, κατάργηση της ψευτο-αγοράς του λεγόμενου ΗΡΑΚΛΗ που νέμονται τα αρπακτικά ταμεία. Αντί αυτού του ειδεχθούς πλαισίου, το ΜέΡΑ25 αντιπροτείνει την δημόσια εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων ΟΔΥΣΣΕΑΣ.

2.Σε μια περίοδο που αυξάνονται τα επιτόκια που πληρώνουν οι δανειολήπτες ενώ τα επιτόκια καταθέσεων παραμένουν στο πάτωμα, οι τράπεζες – που ο λαός μας έχει σώσει ξανά και ξανά – αισχρο-κερδίζουν σε μια εποχή που οι πολίτες δεν τα βγάζουν πέρα. Το ΜέΡΑ25 καταθέτει τροπολογία για έναν Φόρος Υπερβαλλόντων Τραπεζικών Κερδών διάρκειας τουλάχιστον δύο ετών – α λα Ισπανία.

3.Πάγια θέση του ΜέΡΑ25 είναι η Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή κατώτατων μισθών, κατώτατων συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων στη βάση του διπλού κριτηρίου – η αυτόματη αύξηση να ισούται με τον πραγματικό πληθωρισμό τιμών που αντιμετωπίζει το μέσο νοικοκυριό ή, εφόσον είναι μεγαλύτερο, το ποσοστό αύξησης των αποδοχών δικαστών-βουλευτών-στρατιωτικών.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *