Μητσοτάκης Α.Ε. και Ολιγάρχες VS Περιβάλλον και Πολίτες!

Μητσοτάκης Α.Ε. και Ολιγάρχες VS Περιβάλλον και Πολίτες! - ΜέΡΑ25

Οι Τομείς Νησιωτικότητας, Προστασίας Φυσικού Περιβάλλοντος και Δημόσιου Χώρου και Πράσινης Ενέργειας & Κυκλικής Οικονομίας ΜέΡΑ25 καταδικάζουμε την δίωξη σε νησιώτες που συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστροφή του τόπου τους, από όπου κι αν προέρχονται αυτές οι διώξεις.

Η αλληλεγγύη και η μαζικότητα θα κερδίσει τον παραλογισμό επιβολής προστίμων σε πολίτες των Κυκλάδων που συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις εναντίον της καταστροφής του περιβάλλοντος, ενάντια στην ασυδοσία της μονομερούς, αλόγιστης, άναρχης, καταχρηστικής και περιβαλλοντοκτόνας τοποθέτησης ανεμογεννητριών στις βουνοκορφές και σε περιοχές natura, ενάντια στο ολιγαρχικό μονοπώλιο στον αέρα, στην γη και στο νερό, ενάντια στην υφαρπαγή και τον υποβιβασμό της δημόσιας γης και περιουσίας.

Ωμές πολιτικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης υπέρ εταιρειών αιολικών αλλά έκπτωση του νομικού μας πολιτισμού μετατρέπουν τους νησιώτες σε αιχμάλωτους ποινών σε περίπτωση που συμμετέχουν σε διεκδικήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα το Πρωτοδικείο Σύρου «επέβαλε πρόστιμο 5.000 ευρώ και έναν μήνα φυλακή για μελλοντική κινητοποίηση κατοίκων της Τήνου ενάντια στη βιομηχανία αιολικών εγκαταστάσεων στο νησί.Αυτή την πρωτοφανή απόφαση έλαβε το Πρωτοδικείο Σύρου καταδικάζοντας 71 κατοίκους για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις εναντίον της καταστροφής του τόπου τους. Το δικαστήριο δεν αρκέστηκε στην επιβολή προστίμου ύψους 4.860 ευρώ για κάθε κατηγορούμενο από την εταιρεία, αλλά καθόρισε εξοντωτική τιμωρία για κάθε μία ξεχωριστή διαμαρτυρία, ποινικοποιώντας κάθε κινητοποίηση!».

Στον πόλεμο που έχει ανοίξει η Μητσοτάκης Α.Ε. και στην έκπτωση αλλά και στην οπισθοδρόμηση του νομικού μας πολιτισμού απαντάμε με αλληλεγγύη και αντίσταση μέσα και έξω από την Βουλή.

Στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες και στα κινήματα και στο δικαίωμα τους να συμμετέχουν απρόσκοπτα στα κοινά, έχοντας ήδη καταθέσει στην Βουλή ως ΜέΡΑ25 τροπολογία για θέσπιση αντι-SLAPP νομοθεσίας.

Το ΜέΡΑ25 επανακατέθεσε την τροπολογία για εισαγωγή αντι-SLAPP νομοθεσίας στην Ελλάδα,αλλά δεν σταματάμε εκεί!

Αλληλεγγύη και έμπρακτη αντίσταση ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων!Να παυθούν τώρα οι διώξεις στους πολίτες!

Συνυπογράφουν οι τομείς του ΜέΡΑ25
Τομέας Νησιωτικότητας
Τομέας 
Προστασίας Φυσικού Περιβάλλοντος και Δημόσιου Χώρου
Τομέας 
Πράσινης Ενέργειας & Κυκλικής Οικονομίας

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *