Σχετικά με την ίδρυση της Νομικής σχολής στην Πάτρα

Όλοι γνωρίζουμε ότι η στοχοποίηση της μεσαίας τάξης και η επίθεση από την πρώην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρώτα θύματα είχε τους νέους ,oι οποίοι  αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν μαζικά για σπουδές και για ένα καλύτερο μέλλον μακριά από την πατρίδα τους. Η κυβέρνηση της ΝΔ παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις στους νέους, συνεχίζει την πολιτική συρρίκνωσης της μεσαίας τάξης υποβαθμίζοντας την παιδεία των πολιτών ,με προτεραιότητα να ακυρώσει την ίδρυση της Νομικής Σχολής Πατρών. Σαν ΜέΡΑ25 οφείλουμε να αφυπνίσουμε και να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι σκοπός της ολιγαρχίας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι μια μεσαία τάξη με ελλειπή παιδεία ώστε να είναι ακόμα πιο αναλώσιμη στο μέλλον.
 Στο ΜέΡΑ25 γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η γνώση των δικαιωμάτων μας και το πώς μπορούμε να προστατευτούμε σαν πολίτες από την αυθαιρεσία των αγορών δημιουργεί αυξημένες ανάγκες σε νομική τεχνογνωσία και θεωρούμε επιβεβλημένη τη δημιουργία της νομικής σχολής Πατρών. Για το λόγο και από την πρώτη στιγμή ανακοινώνουμε δημόσια ότι θα είμαστε δίπλα στους μαθητές και τις οικογένειες που επιθυμούν να επιλέξουν ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς την ένταξη τους στη νομική σχολή Πατρών. 
Σαν ΜέΡΑ25 σχετικά με την ίδρυση της Νομικής σχολής έχουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω δεδομένου ότι οι προϋποθέσεις λειτουργίας της σχολής είναι διασφαλισμένες από την περιφέρεια και τις Αρχές του παν. Πατρών 
1.Μια Νομική σχολή δε βγάζει μόνο επαγγελματίες δικαίου αλλά παρέχει γνώσεις σε ευρύτερα γνωστικά πεδία που μπορούν όχι μόνο να αναπτύξουν επιπλέον κλάδους αλλά και να υπερασπίσουν θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών μέσα από θεσμούς πχ συνήγορος του πολίτη 
2.Με την Τέταρτη νομική σχολή συμβάλλουμε σημαντικά στο να μετριάσουμε τη διαρροή φοιτητών προς το εξωτερικό ώστε να μην σπουδάζουν μόνο οι λίγοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα.
3. Το Πανεπιστήμιο Πατρών αποκτάει μια σχολή Κύρους και ενισχύει την ολοκλήρωση της εικόνας του διεθνώς.
4. Υπενθυμίζουμε τις πρόσφατες πρωτιές των Ελλήνων φοιτητών νομικής στους σχετικούς διεθνείς διαγωνισμούς γεγονός που φανερώνει τη δυναμική των νέων μας στον τομέα αυτό και την ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη αυτών των ικανοτήτων.
Παρά τη διαφημιζόμενη “επιστροφή στην κανονικότητα” από την κυβέρνηση της ΝΔ, οι παλινωδίες των υπουργών της  και ο εμπαιγμός προς την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου της Πάτρας δείχνουν σημάδια οπισθοδρόμησης .Ανάπτυξη χωρίς παιδεία,πανεπιστήμια και εκπαίδευση δεν μπορεί να υπάρξει. Η νομική σχολή του πανεπιστημίου της Πάτρας δε θα ευνοήσει μόνο την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αλλά όλη τη χώρα.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *