Το νέο κόλπο των τραπεζών με τους πλειστηριασμούς που πλήττει όχι μόνο τους ευάλωτους αλλά και την αγορά ακινήτων.

Τελικά αυτή η χρεοδουλοπαροικία που ονομάζεται Ελλάς έχει και συνέχεια και συνέπεια. Συνέχεια και συνέπεια στην φτωχοποίηση των “πολιτών” με προφανή στόχο την αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας. (Την δημόσια την έχουν ήδη αρπάξει – βλέπε ΤΑΙΠΕΔ, Υπερταμείο κλπ.)

Γιατί πως αλλιώς μπορούμε να ονομάσουμε την πρόταση για την νέα στεγαστική πολιτική που θα μας ανακοινώσουν με τυμπανοκρουσίες στην ΔΕΘ?

Μία πρόταση που η αλήθεια είναι ότι είχε κατατεθεί επί ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τους “θεσμούς” (Καθημερινή, 28.11.2017)?

Θα δίνονται δάνεια λέει για αγορές ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά κανένα δάνειο για να κρατήσει κάποιος το σπίτι του!

(όπως έδωσαν και τα κόκκινα δάνεια στο 5-10% στις εικονικές εταιρίες που ονομάζουμε funds χωρίς δικαίωμα προτίμησης για τον δανειολήπτη / ιδιοκτήτη. Όχι μόνο δεν του έδωσαν δικαίωμα, τον απόκλεισαν τελείως.)

Στόχος, όπως γράφουν, είναι να “ενισχύσουν τη ζήτηση στη στεγαστική πίστη και να διευκολύνουν τη μεταβίβαση ακινήτων μέσω της πλατφόρμας e-auction… Τα νέα στεγαστικά προγράμματα θα αφορούν ακίνητα που βγαίνουν στον πλειστηριασμό από άλλη τράπεζα και όχι από την τράπεζα που δίνει το δάνειο”.

Φυσικά θα μας πουν οι τράπεζες μαζί με τους κυβερνώντες ότι θέλουν να λύσουν το πρόβλημα των κόκκινων δανείων και το φαινόμενο της υπερχρέωσης (αυτοί που με τις πολιτικές τους έχουν φτάσει το δημόσιο χρέος σε γαλαξιακά επίπεδα).Βέβαια δεν θα μας πουν ότι με κινήσεις σαν και αυτή το πολλαπλασιάζουν.

Όχι μόνο το πολλαπλασιάζουν αλλά δημιουργούν και συνθήκες ακραίου παρεμβατισμού γιατί με τον τρόπο αυτό τεχνητά αυξάνουν τη ζήτηση και οδηγούν τις τιμές προς τα πάνω για τα ακίνητα αυτά. Η μονίμως απούσα επιτροπή ανταγωνισμού πρέπει να πάρει μέτρα.

Πέρα από το ηθικό ζήτημα, ηθικό γιατί δεν ευθύνεται ο αρχικώς δανειολήπτης για την τραγική κατάσταση της οικονομίας που τον οδήγησαν σε αυτήν την δυσχερή θέση με την πολιτεία για άλλη μια φορά απούσα. Ηθικό γιατί η πολιτεία εκλέγεται από τους πολίτες και όχι από εταιρείες φαντάσματα (όπως τα funds με έδρα την Ιρλανδία και αλλού). Ηθικό γιατί η πολιτεία πρέπει να διαμορφώνει τις συνθήκες για αύξηση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και όχι να νομοθετεί από το 2010 και μετά  για την μείωσή του σε πρωτοφανή επίπεδα. Οδηγώντας το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού σε ακραία φτωχοποίηση και σε δημεύσεις περιουσιών (μέσω τραπεζών & ΑΑΔΕ) για να μπορέσουν τα εγχώρια και διεθνή  κοράκια να αρπάξουν ότι έχει απομείνει όρθιο σε αυτήν την χώρα. Ηθικό γιατί αντί να δημιουργούν συνθήκες ευημερίες , δημιουργούν συνθήκες τοξικότητας και διχασμού.

Έχουν δημιουργηθεί πλέον και προβλήματα δημοκρατίας με τις παραπάνω μεθοδεύσεις εγκαθιστώντας μια ιδιόμορφή τυραννία υπέρ του τοκογλυφικού κεφαλαίου. 

Έφτασε λοιπών το πλήρωμα του χρόνου που οι πολίτες αυτής της χώρας (ναι πολίτες λέγονται και όχι δανειολήπτες/καταναλωτές/στρατηγικοί κακοπληρωτές και άλλα ωραία που χρησιμοποιεί το σύστημα για να διχάζει) πρέπει να απαιτήσουμε το αυτονόητο.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *