Στο πλαίσιο της επαφών του ΜέΡΑ25 επίσκεψη στον Κρατικό Αερολιμένα Αράξου.(3/7/19)

Στο πλαίσιο της επαφών του ΜέΡΑ25 επισκεφθήκαμε τον Κρατικό Αερολιμένα Αράξου.

Να σημειώσουμε ότι το αεροδρόμιο του Αράξου μαζί με το αεροδρόμια της Καλαμάτας, της Χίου, της Αλεξανδρούπολης και της Καρπάθου είναι τα 5 αεροδρόμια με την πιο υψηλή επιβατική κίνηση. Ακολούθησε συνάντηση με τον Αερολιμενάρχη κ. Γεώργιο Γκουβίτσα ο οποίος μας ενημέρωσε για την προσπάθεια που γίνετε από το προσωπικό ώστε ο Κρατικός Αερολιμένας να λειτουργεί άψογα. Παρά τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές, ο Κρατικός Αερολιμένας Αράξου αναδεικνύεται σε ανταγωνιστικό περιφερειακό αεροδρόμιο με ιδιαίτερη δυναμική.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει προχωρήσει ήδη στην ανάθεση έργου χρηματοοικονομικού συμβούλου στη «Λάμδα Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι» για την αξιοποίηση των 23 κρατικών περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας (ανάμεσα στα οποία είναι και ο Άραξος), των οποίων η διαχείριση και λειτουργία γίνεται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Αυτό που γίνεται πλέον ξεκάθαρο είναι πως με την εκκίνηση και ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, η χώρα θα έχει πλήρως ιδιωτικοποιημένα τα 39 πολιτικά της αεροδρόμια δηλαδή εκείνο της Αθήνας, του Ηρακλείου, τα 14 Αεροδρόμια της Fraport Greece και τώρα αυτά τα 23 Αεροδρόμια.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *