Γ. Βαρουφάκης από Θεσσαλονίκη: Πρέπει να βγούμε από τη σκιά της μόνιμης ήττας – Γιατί όλα μπορούν να είναι αλλιώς

Συζήτηση με πολίτες «Πρόσωπο με Πρόσωπο» είχε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στη Θεσσαλονίκη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δημήτρης Ζερβουδάκης καλωσορίζοντας το Γραμματέα του ΜέΡΑ25 στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στο πρόβλημα του δημοσίου και ιδιωτικού χρέους της χώρας, κάνοντας και μία αναδρομή στην κρίση που βιώνουμε και την μνημονιακή διαδικασία.

«Συνεχίζουμε να ζούμε αυτή την καταστροφική μνημονιακή διαδικασία. Αφού πήραν την δημόσια περιουσία, τώρα συνεχίζουν και με την ιδιωτική» ανέφερε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

«Τώρα είναι σε πλήρη εξέλιξη η λεηλασία των μικρομεσαίων, των φτωχότερων νοικοκυριών, μέσα από τον Ηρακλή και τα κόκκινα δάνεια» υπογράμμισε ακόμα ο Γιάνης Βαρουφάκης για τους πλειστηριασμούς από τα αρπακτικά ταμεία με ευθύνη όλων των μνημονιακών Κυβερνήσεων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δεσμεύεται στην κατάργηση του “Ηρακλή” και των αρπακτικών ταμείων, έτσι είναι η Ελλάδα σήμερα των δύο μπλοκ των μνημονιακών κομμάτων» τόνισε ακόμα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 και συμπλήρωσε πως γι’ αυτό υπάρχει το ΜέΡΑ25, για να κάνει το “ΟΧΙ” του 2015 ηγεμονική δύναμη.

«Όχι για το 2015, αλλά για το 2025, για τα παιδιά μας που συνεχίζουν να φεύγουν γιατί το μέλλον έχει αποψιλωθεί, έχει φτωχύνει για τη νεολαία. Γιατί το παρόν και το μέλλον πια δεν είναι, όπως ήταν, γι’ αυτό παλεύουμε εμείς. Γιατί πρέπει να βγούμε από τη σκιά της μόνιμης ήττας. Γιατί όλα μπορούν να είναι αλλιώς» κατέληξε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Μιχάλη Κριθαρίδη, εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 στην Α’ Θεσσαλονίκης μαζί με την Ρένα Παπαδοπούλου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Ενώ για την Β’ Θεσσαλονίκης πέρα από τον μουσικό Δημήτρη Ζερβουδάκη, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Χριστίνας Σκαρλάτου.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *